Oma blogiluettelo

tiistai 31. maaliskuuta 2009

Linukka taas kotona ja heti tuli pussillinen karkkia




Linukka tuli hoidosta kotiin, tauti joka sitä vaivasi oli mennyt ohi ilman lääkkeitä. Verhotankoja ja myöhemmin verhoja tuonne linukan taakse pöydän ja ikkuna väliin soviteltiin, taisi joku powerista tuleva välikaapelin vähän vaihtaa asentoa, siinä syy. Että otti pannuun etten taputellut liittimiä uudestaan, sulakkeet vain katsoin.

Ei muuta kuin kutsumaan 80 m cw:llä VK9LA ja VK9GMW molemmat tarjolla GMW tuli selvästi paremmin, mutta oli vaikeampi workittava ainakin minulle, LA tuli hiljaa, mutta kuuli hyvin ei siinä montaakaa kutsua tarvittu, tai ehkä olin paremmin kuuntelu taajuudella.
40 m 3elm oli hyvä kuuntelussa, siinä oli 80 m parempi qrm –signaalisuhde ja luin hyvin sillä.
VK9LA 2009 - ONLINE LOG SEARCH: http://www.odxg.org/onlinelog/index.php

Myöhemmin illalla GMW ilmestyi 1823.5 ajoittain kuulin ja taas toisinaan en, mitään kepulikonstia en kuunteluun tällä bandilla keksinyt, joten pitää vain olla graylinen aikana kuuntelulla. Muistaakseni siellä oli vielä 160 m antenni ilman radiaaleja, joten toivoa vielä on.
VK9GMW on saanut qsoja nettiin: http://vk9gmw.com/search.html

En voi olla kehumatta DARC porukkaa nyt vain heidän viikottaista DX ja kilpailu julkaisua
DXNL DX Newsletter a free and weekly service of DARC Committee "DX and HF contesting"
Tämä julkaisu on tullut minulle jo vuosia ja viimeiset muutokset ovat syventäneet sisältöä paljon. Myös sen julkaisun sähköpostijakelu ovat kohdanneet hyvin sen päivän kun se on ollut heidän sivuillaan luettavissa. Joskus siinä oli viivettä useita vuorokausia.
Myös kiinteä yhteistyö German DX Foundation – GDXF kanssa antaa sisällölle ulottuvuutta, koska GDXF on isona järjestönä monessa dx-peditiossa merkittävänä yhteistyökumppanina ja tiedot tulevat suoraan sisäpiiristä. Tälle juuri kehutulle sähköpostilistalle voit liittyä: http://www.darc.de/referate/dx/fedxms.htm

73, Pertti OH5TQ

maanantai 30. maaliskuuta 2009

DXCC-maat ja niiden prefiksit


Sunnuntaina illansuussa taas kuuntelin VK9GWM 1823.5, aikaa oli auringon laskuun kolmevarttia sieltä se nousi luettavaksi, ei mitään hätäsen kaverin hommaa tämä herrasmiesten bandi ole. Nyt ollut minulle sopivat kosteat kelit ei ole tuon kuivan ilman 20 kV linjasta tuleva bandin pohjat haittana ja olen kuullut hyvin ottaen huomioon millä kuuntelen 80 ja 160 m bandia – dipoleilla.

VK9LA oli samaan aikaan 3518.0 ja tuli hyvin 40 m 3 elm yagilla selvästi paremmin kuin 80 m dipolilla, jolla oli bandin pohjat kovat ja vastaavasti 40 m yagilla hiljaisemmat ja siitä ratkaiseva ero. Linukan saan huomenissa hoidosta, joten taas ollaan rivissä ja mukana kilkuttelemassa, jos vain kuulohavaintoa on saatu.

GDXF mainos, tosin ei maksettu. Näillä saksalaisilla näyttää tuo dx-qsl välityskin olevan hallussa, sinne vaan porukkaan mukaan. Tarteepa tutkia itsekin tarkemmin sivuja liittyminen mielessä, tiedän että todella aktiivisia OH-asemia on täälläkin jäsenenä enkä yhtään ihmettele miksi.
German DX Foundation - GDXF Most Wanted from Central Europe (DL) Dec. 2007
http://www.gdxf.de/mostwanted_2008.html

Tuolla # ham.fi dxcc-maa haussa on pientä viilaamista, jos kysyt vk9 , niin vastaus on VK9 Australia OC. Vaikka niitä dxcc-maita on VK9 useita Christmas, Lord-Howe, Mellis, Norfolk ja Willis. Todellisuudessa on siinä aika homma joka nämä pitää päivitettynä ajan tasalla. Siinä ei auta vaikka ITUn prefiksi listan ajaa DXCC-maaluettelon kanssa yhteen jää sinne monta kutsua joka ei mene oikeaan dxcc-maahan. Kaikki aktiivit dx-workkijat tietävät asian, ranskalaisten TO prefiksit voivat olla ihan missä tahansa heidän merentakaiseen dxcc-maahan annettuja. Samoin myös K8S Swains , K5D Desecheo. Nyt meneillään oleva VK9GMW Mellis tai viime vuoden lopulla ollut VK9DWX Willis Isl. ovat siitä myös hyviä esimerkkejä. Omassa lokinpidossa on samat ongelmat, pelkkää editointia tai päivitystä.

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

80 m bandilla Mellistä VK9GMW kuuntelemassa


Dx-vihjeisiin on myös ilmestynyt YJ0MXJ & YJ0TXF - Vanuatu « DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/03/19/yj0mxj-yj0txf-vanuatu/

Vihdoin pitkän odottelun jälkeen myös Mellis Isl. VK9GMW on ilmestynyt vihjeisiin ja on ajanut 80 m cw:tä Lauantaina siinä 16.000 utc maissa tuli ihan mittaria liikuttaen, parhaaseen grayline aikaan se oli ,auringonlaskuun oli täällä noin tunti. Ensin luulin että kyseessä oli joku, joka leikki vain kutsulla. Ja toinen merkillinen havainto, todella vähän oli taajuudelta kutsujia, ehkä se ajankohta oli suurin syyllinen, grayline eteneminen ei ole oikein tunnettua. Kuuntelen mielelläni tuota bandia juuri grayline aikaan, tyhjältä bandilta tulee dx-asemia-upeeta. http://www.vk9gmw.com/

RadioArkala on äänessä WPX ssb osassa kutsulla OG8X tässä heidän uudistetuilta sivuiltaan reaaliaikaista tietoa kisan etenemisestä. http://www.radioarkala.com/nbspContest/CQWPXSSB/tabid/423/Default.aspx

VK9LA 2009 - ONLINE LOG SEARCH http://www.odxg.org/onlinelog/

Kieliopista tai sen virheistä tai kielen sujuvuudesta, en sanoisi sanaakaan tämän blogin osalta,
tämä ratkaisu on kaikille helpoin. Ainoa joka askarruttaa, onko siellä auringossa myös pisteitä kun aina kirjoitetaan ja puhutaan pilkuista, sopivasti zoomatessa, ne mielestäni näyttää kärpäsen jätöksiltä, silloin kun niitä vielä siellä oli.

Kaksi ukkoa istui puistonpenkillä, kun ohi asteli tunnettu oopperalaulaja.
- Ajatteles! Tuokin tienaa omaisuuksia vain aukomalla suutaan.
- Ei se vielä mitään. Minä tiedän yhden tilintarkastajan, joka tekee saman pitämällä suunsa kiinni.

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Taajuushuutokaupat- uhka vai ei


Ei sitä tehoa aina tarvita T2UF oli tuossa aamulla 20 m cw:llä tuli vähän pihisten mutta jo puolentunnin päästä oli jopa s-mittarissa näyttöä ja 100w riitti hyvin 559/559 qsoon.
Uusi päivitys 27.3.2009 klo 13.30 sa, VK9GMW Mellikselle menossa oleva porukka, tulee ääneen viimeisen ilmoituksen mukaan lauantaina 28.3.2009 klo 06.00 utc ääneen. Vaan eipä näkynyt silloinkaan yhtään vihjettä ja WPX ssb osa pauhaa.VK9LA vihjeitä on tullut ruudun täydeltä.

Kelimajakka DK0WCY infojen selityksiä:
http://web.infinito.it/utenti/f/flaviano.moro/beacon.htm

Taajuushuutokaupat alkavat - Koskahan saamme ostaa määräajaksi nyt käytössämme olevat taajuudet? http://www.marmai.fi/uutiset/article263005.ece?s=u&wtm=marmai-26032009

Erään tutkimuksen mukaan blogin kirjoittajat ovat ahkeria lukemaan toisten kirjoittamia blogeja, minäkin tunnustan niin tekevän. Tällä palstalla mainosalan emeritusguru Usko vastaa vaikeisiin kysymyksiin http://www.marmai.fi/blogit/usko/

Tietyn mallista verhotankoa etsimme ja yllätyksemme samaa löytyi, vain eri tuotemerkillä oli kaupan ja olennaisen isolla hinta erolla reilut 50 % . Taitaa katteet olla näissä ”helistimissä” olla sopivia ainakin kauppiaan kannalta. Kyllä omiin tuotemerkkeihin kauppiaan kannattaa panostaa, ainakin jos pystyy ostamaan määriä ja S-ryhmällä sitä kykyä on. Kärkkäinen Lahdesta myi tuon edullisemmalla hinnalla eikä ollut vielä tarjouksessa, varmasti oli samaa tuotetta koska hyvin osat kävivät ristiin.

73, Pertti OH5TQ

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Nasan ja Suomen Pankin käppyrät




VK9GMW porukka joka on Mellikselle menossa, odottelee edelleen sopivia tuulia. Polttoainetta ja muuta tarviketta riittää vielä, mutta kärsivällisyys on kovalla koetuksella.

Kyllä olo on kuin pikkupojalla jolta on viikkorahat jäädytetty, eikä saa karkkiannosta. Linukka on joutunut hoidettavaan tilaan ja päässyt hoitoon, vikana saattaa olla PileUpissakin mainittu Arkalan releraportissa käsitelty niiden elinkaari. Dx-clusteristakin on pitänyt ottaa hälyt pois, ettei muistuta niin pahasti workkimattomista 80 m tai 160 m dxcc-maista. Jotain hyvääkin on vapautuneesta ajasta ollut, yläkerran kaide on paikallaan, ja verhotankoja asennettu. Kohta voi pyytää rakennustarkastajan käynnille ja yrittää hyväksyttää asumistarkoitukseen myös yläkerta. Niin viranomaiset saavat tilastoihin uudet asumusneliöt ja vakuutusyhtiön ei mahdollisen tapahtuman jälkeen kysele, milloin tila olikaan hyväksytty asuinkäyttöön.

Top Band listaus jossa on asemat maanosittain ja se iso jenkkilä vielä pilkottuna, suomalaisiakin hyvin listalla, niin kuin odottaa saattaa. Who on TopBand: 160 m DXCC and WAZ Honor Roll by VK1AA http://www.qsl.net/160/

Jos se pilkkujen odottelu käy pitkäksi ja muuta ajankulua ei löydy, niin hanki tästä K5D Desecheo DVD ja tuet operaation talouttakin. Ja varmasti edesautat tulevan KP1 toteutumista. http://69.89.25.185/~trexsoft/t-rexsoftware.com/k4uee/prebuy.htm

Päivän uutisantia katselin niin tuli vahvasti mieleen että Suomen Pankki on spossanut nuo Nasan auringonpilkku ennusteetkin, aivan samat nousut Liikkanen ennusti lamalle, ehkä ovat niin kalliita ennusteita että niille pitää löytää myös muita julkistamiskohteita.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 23. maaliskuuta 2009

HZ1FS/P ja RDXC kisa


HZ1FS/P jahtasin viikonlopulla 20 m ssb oli signaalia, mutta ilman linukkaa olin siellä jonon hännillä, ja tuo venäläisten RDXC kisan aloitus hääti aseman 15 m ssb:lle mutta ei siellä keliä ollut kunnolla tänne joten ei sielläkään ollut qson paikkaa. Sunnuntaina oli jo saarella taivuttu kisaan ja 14260 oli asema joka jakoi kisan numeroita halukkaille ilman numerorajoituksia., signaali oli jo plus puolella ja pienen jonotuksen jälkeen siitä qso syntyi ja tuli se kaivattu uusi iota AS-192 , ilman sitä hoidossa olevaa linukkaa.

Tulevaa kaidepuuta maalailin, kittailin ja maalailin, rigi oli tuntikaupalla 10106.0 jossa oli tarjolla DXCC-maat Cocos-Keeling Isl. VK9AA ja Lord -Howe Isl. VK9LA , iltapäivällä myös vihjeen mukaan 10117 piti olla 4U1UN en edes kuuntelemaan ehtinyt kun siirtyi 20 m cw:lle. Illan suussa kääntelin antennin XE2HWB/XF1 suuntaa, en kuullut 5 watin signaalista mitään, olisi ollut uusi iota NA-078. Mutta 4U1UN tuli ihan luettavasti 14195, vahinko ettei ollut enää tällä bandilla puutteessa. http://twitter.com/dailydx

IV3YND kertoo itsestä antamassaan dx-vihjeessä 50154.0 ”ssb propagation is open now”
En ole tuota bandia workkinut vuosiin, kovasti on eteneminenkin siitä muuttunut, että keliä on vain ssb alueella.

Palokärkeä syytin siitä rummutuksesta, mutta taisin syyttää turhaa, kyllä se oli käpytikka joka siellä rummutti. Palokärki käy vain reviirinsä reunoilla välillä katselemassa tilannetta, rantakaava-alue ei vaan näytä olevan sen perinteisintä pesintäaluetta. Aamulla taas sen kuulin ja selvä metallinen saundi oli rummutuksessa, ja pieni kävely tiellä paljasti että 20 kV linjan metallinen kolmio, johon eristimet on kiinnitetty oli siinä rummutuksen kohteena ja kieltämättä se metallinen kehikko ja kuiva kyllästetty pylväs toimi hyvänä kaikupohjana, jos verrataan tuoreeseen vastaan kokoiseen männynrunkoon. Ainakin 3 db stakki etua siitä tuli.

Koskahan saamme sieltä Saariseltä aurinkoisia uutisia, 99 kuulin että 80 ja 160 m dx-antennia on aloitettu jo uudelleen tulevaksi kesäksi suunnitelemaan, kun ei pilkkuja näytä löytyvän aurinkoon.

73, Pertti OH5TQ

lauantai 21. maaliskuuta 2009

4U1UN on ollut tarjolla


VK9GMW Mellis Reef porukka on myrskyä suojassa ja matka ei jatku toistaiseksi, joten aikataulu muovautuu säätilan mukaan.

4U1Un oli ollut koko perjantai- lauantai välisen yön äänessä, lauantaina minä jopa kuulin sitä kuulin taajuudella 3559, paikallisen auringon nousun aikoihin ja kuulin muutaman OH siinä menneen läpi ja useamman kutsumassa. Myöhemmin iltapäivällä oli myös 10103, siinä rtty signaalin alla luuraili. Historiaa oli tässäkin taajuudessa, en ole koska edes kuullut 4U1UN asema tällä taajuusalueella En ollut keskittynyt koko operaatioon, koska linukan vein aamulla hoitoon, ei kolmen minuutin viiveen jälkeen kuulunut sitä tuttua releen rapsahdusta ja HV ilmestynyt linukan näyttöön. DX-clusterin mukaan 4U1UN oli ollut 40 m rtty, 20 m cw, 160 m cw, 80 m cw ja 40 m cw.

Se mikä tässä 4U1UN operaatiossa ihmetyttää, että mistä nyt on löytyneet tähän operaation avaimet, lähinnä näin monen tunnin juttuun. Aikaisemmin ne olleet vain muutaman tunnin juttuja, tai ehkä workitut bandit ja niiden bandien kelit tänne olleet sellaisia, että täältä kuunneltuna on tuntunut että siellä vain ruokatunnilla workitaan.

Joutsenten äännähtelyä, tuolta alajuoksun joelta aamuisin kantautuu, muuttopuuhissa ovat luultavasti ovat, koska en ihan keskitalvella niitä kuullut tai nähnyt. Nyt muutamana aamuna niiden ääniä on kantautunut, heti auringon nousun jälkeen. Suoraa näköyhteyttä ei minulla täällä workinta paikasta sinne ei ole. Palokärki uros hakkaa aamuisin omaa reviirin ilmoitus rummutusta, kelopuun lavassa ja tiaiset käyvät pikkupönttöjä katsastamassa.

73, Pertti OH5TQ

torstai 19. maaliskuuta 2009

Lämpenee ei lämpene - lämpenee ei lämpene

Lisätty 20.3.2009 klo 0445 utc
4U1UN on 20.3.2009 perjantain viimeisillä tunneilla äänessä lisätiedot: http://twitter.com/dailydx

Nyt viikon loppupuolella piti tulla ääneen iota AS-192, kutsu on HZ1FS/P ja olikin tänään torstaina jo aamupäivällä 14260. Käsitykseni mukaan se on eka korkkaus kyseisestä saariryhmästä, joten kysyntää riittää. Taisi siinä ulkosuomalaisten rengas saada kyytiä, en tosin ollut kuulolla mitä taajuudella tapahtui.

Dennis F5VHY ja Nigel G3TXF lähtevät Pacifikin CW DX-tripille, ohjelmassa on YJ, FK ja VK9N. Aloitus on 25.3.2009 klo 06.00 utc klo 06.00 FK operaatiolla. www.g3txf.com/dxtrip/YJ/YJ.html.

Täytyy oikein ihmetellä miten hiljaisia hetkiä löytyy myös 3699, tuossa taustalla se on ajoittain netinkautta kuuntelulla. Etenkin niitä sattuu aikaan jolloin Mikko on äänessä, jos hän ei puhu toisten päälle, niin hän suorittaa monologia jossa valittaa ettei ole puhekaveria. Toinen asema joka sanoo olevansa Leivonmäellä , hänellä on täppää on ettei omiin housuihin meinaa mahtua, SRALin velatkin lupasi hoitaa siinä ohimennen. Hänelläkin on ongelma, ei oikein löydy vasta-asemia joiden kanssa keskustelisi.

Avaruusilmaston muutokset hämmästyttävät tutkijoita. Tieteilijät ihmettelevät miksi aurinko on niin rauhallinen, torstaina 19.3.2009 kirjoittaa HS samasta asiasta. Ja tutkijat kokoontuvat Saariselälle, ettei vaan ole jäähtymistä odottavissa. Vastahan ilmaston lämpenemiseen johtavia syitä on saatu selville ja niitä markkinoitu meille tavallisille kaduntallaajille, pitääkö nyt taas kääntää sukset toiseen suuntaan. Kun Obamakin tuli juuri mukaan talkoisiin.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=145221

Veijo kertoo kolme parasta lamavitsiä - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/veijo/article252026.ece

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

RDXC-kisaa ja VK9 tarjolla

Kuva: Benny OH9NB

RDXC - Russian DX Contest on tulevana viikonloppuna, kisa alkaa 21.3.2009 klo 12.00 utc ja päättyy 22.3.2009 klo 12.00 utc, säännöt on jopa käännetty suomeksi, Timon OH1NOA toimesta ja luokkia riittää. http://www.rdxc.org/asp/pages/rulesoh.asp

En yhtään ihmettele kisan suosion kasvua vuosivuodelta, sen järjestämisessä on sellaisia elementtiä joista voisi jopa CQ kisan järjestäjät ottaa oppia. Katso vaikka miten sen sääntöjen markkinointi on hoidettu, useilla kielillä. Jo pelkästään tällä käännöspalvelulla, helpotetaan olennaisesti kynnystä tulla mukaan jopa siihen ensimmäiseen kansainväliseen kisaan. Samoin aikataulut jolla tulokset julkaistaan.

Tulevan viikonlopun aikana pitäisi 4U1UN olla äänessä, muillakin taajuuksilla kuin ne majakka taajuudet, joita ovat 14100, 18110, 21150, 24930 ja 28200.
NCDXF/IARU International Beacon Project http://www.ncdxf.org/beacons.html

Uutta taajuustarkkuus majakkaa OH5TEN 28800 ja OH5RAC 28228.5 majakoita kuuntelin kun antennin etelään käänsin, se kääntö on vielä alamökissä, hyvin tulee tänne kaupungin pohjoislaidalle S8 pitkin iltapäivää toisessa on 1 w ja toisessa 5 w puskee ulos. Dipolin taisi Ilkka OH5YI sanoa sen uuden majakan antenniksi. Ilkan kotisivut www.kolumbus.fi/oh5iy/

Niin oli plussanpuolella keli lumisateen jälkeen, että paikallisen linko-simon piti vaihtaa traktoriin puskulevy että jälkeä syntyi linko vain tukkeentui.

Perinteinen kevään seuranta alkamassa .
http://blogs.helsinki.fi/luonnontieteellinenmuseo/2009/03/16/kevaan-seurantaa/

Myös seurannassa olevat satelliittikurjet ovat aloittaneet kevätmuuton.
http://satelliittikurjet.fi/index.html

Vieriväkivi ei sammaloidu, mutta lonkka- ja tai polvileikkaukseen sillä pääsee helpommin.

Oletko eunukki? – Tee testi! - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/viikonhitti/article247292.ece

73, Pertti OH5TQ

tiistai 17. maaliskuuta 2009

VK9 tarjontaan on syytä varautua

Nyt menossa VK9AA Cocos-Keeling Isl ajaa 100w, linukka poksastanut, tulossa seuraavat. VK9LA Lord Howe Isl 23.3 - 3.4.2009 http://www.odxg.org/vk9la.htm VK9GMW Mellis Reef 22.3 – 6.4.2009 http://vk9gmw.com/

Omat puutteet näyttää kasaantuneet sinne 40 ssb ja 160 m välille, myös yksi 10 m puute löytyy, katsotaan miten niitä pilkkuja syntyy, vai syntyykö olenkaan.
Ja siitäkin että miten se EUn workkiminen maistuu, VK9LA on pari EU operaattoria. Mellikseltä ei vastaavia tietoja ole saatavissa ainakaan heidän sivuiltaa, japanilaiset siinä nurkalla ja jenkit rahoittaa yleensä runsaskätisesti. Onneksi kohtuullisen pitkät operointi ajat on molemmilla porukoilla.

Nyt tiistaiaamuna on maisema kuin postikortissa, ohut lumiharso kaikissa puissa ja rakennelmissa, jos vielä sopiva annos aurinkoa saisi, niin digipokkarikin taipuisi sopivasti kuviin.

Viikon vaihteessa sunnuntaina kului aika mukavasti yläkerran kalustusta uudelleen järjestäessä. LVI –kaveri kävi vihdoinkin komposiitti putket vetämässä, ja asentamassa vesikalusteet.
Periaatteessa päivän homma mutta muutamaan päivään se tuli asentajan toimesta hajoitetuksi. Tietyssä osaa ollut pahvit lattialla jo viikkona odottamassa. Toisaalta hyvä nyt näki miten kotitoimiston ja radioworkinan yhdistäminen toimii ja miten johtoviidakko emännän silmää hivelee. Nopeasti laskien on nyt 21 kpl pistorasioita käytössä , kyllä siinä jo pieni viidakko syntyy ja siitä on vain yksi työvalaisin ja yksi 3-vaihe pistoke maston kääntäjälle. Ja kolme 4-asentoista releboksia odottaa tulevaa kesää ja asennusta. Ja nettikin vielä kuparinkautta kulkee, katsotaan kuinka pitkään, mutta eihän tänne 3g verkkoa ole edes luvassa. Hyvä kun eivät vedä tuota kupariakin pois, sen ylläpito kuulemma kallista.

Loppuivatko rahat? Näin saat lisää! - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/viikonhitti/article252333.ece

Rekkakuskin työpaikka liikuntaa, pientä se kännyyn puhuminen ajon aikana on tähän sirkukseen verrattuna. Jos tuossa edellä ajava rekka polkee jarrut kiinni, niin tämä jonglööri ei edes penkille ehdi laskeutua, kun jo perävaunu on navigaattorissa. http://www.youtube.com/watch?v=YQSrLbHsyNY


73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Kympillä uusi paikallinen majakka


VK9AA on ilmestynyt ääneen, kuuntelin 10102.8 cw:tä iltapäivällä, siinä niitä taajuudella kutsujia riitti, onko se niin uutta että dx-peditiossa workitaankin uppia. Täällä lyhyt info peditiosta. http://dx-hamspirit.com/2009/02/02/vk9aa-cocos-keeling/

K4M- Midway on tulossa syksyllä, katselin omaa lokia ja huonolta se näytti, pelkkää aukkoa kaksi qsoa molemmat 20 m bandilla cw ja ssb modet. http://www.midway2009.com/

Vanhoja lokia on tarjolla muutamissa paikoissa täällä todella monien joukossa on mm.
BS7H, NH4/NH6YK, KH4/NH6D, FO0AWI Australl ja Marqesas samoin FO0XUU molemmat paikat, FO0CI 1992 Clipperton ja P5/4L4FN http://dx.qsl.net/logs/index.html

Myös täällä on lokeja mutta etupäässä dx-peditioista. AH8/DL2AH, K5D Desecheo, KH8/DL2RUM, N8S Swains, VU4 Andaman, VU7 Laccadive ja monia muita.
Ham Radio logsearch - free Service for every Dxped http://logsearch.de/

OH5AG postituslistalta kopattua:
Ilkka, oh5iy, on jälleen ansiokkaasti ruuvaillut uuden majakan kasaan ... tarkka taajuus on 28.800 MHz .. ja sijainti yhdellä Kouvolan esikaupunkialueista, jota myös edelleen kutsutaan Kuusankoskeksi ... majakka antaa kantoaaltoa, ja noin minuutin välein koolinsa OH5TEN
Majakassa tehoa tällä hetkellä max. 1 W .. joten signaali ei välttämättä häikäise kuuntelijaan aivan suoralta kädeltä ..

Mutta kuten kaikki tiedämme, muutaman vuoden kuluttua seuraavassa auringonpilkkumaksimissa ko majakka on kuultavissa Uutta Seelantia myöten ... Tällä hetkellä pilkut tosin loistavat poissaolollaan...tässä mainio linkki mm. pilkkujen seurantaan: http://www.spaceweather.com/ eli jos mahdollista, niin ruuvatkaa VFO:ta sen verran että saadaan Ilkalle jonkinlainen kokonaiskuva majakan toimivuudesta ..


Käykää myös Ilkan muita säätöjä äimistelemässä hänen kotisivuillaan, osoitteessa: http://www.kolumbus.fi/oh5iy/


Tämä soi meillä nyt että seinät raikaa, mahtava on esitys ei voi kieltää. YouTube - Nightwish - Phantom of the Opera. Tarja Turunen oli vielä silloin mukana porukassa.
http://www.youtube.com/watch?v=i5SUSmedMm8&NR=1

73, Pertti OH5TQ

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Myyriä on pöllöjä vähemmän


Viikolla jäi bandien seurailu todella vähiin jopa iltaisin oli muita puuhia, joten pelkkiä linkkejä vain tarjolla. K4M- Midway on tulossa syksyllä, katselin omaa lokia ja huonolta se näytti pelkkää aukkoa, kaksi qsoa molemmat 20 m bandilla cw ja ssb modet. http://www.midway2009.com/

Kaikkea sieltä taivaalta nykyisin tulee alas, miten lie hyödyntäminen hf-alueen qsoissa,160 m olisi tarvetta kun nuo LP kelit jää hyödyntämättä kokonaan. Jopa ISS miehistö joutui turvautumaan turvakapseliin kaikenvaralta.
SpaceWeather.com -- News and information about meteor showers, solar flares, auroras, and near-Earth asteroids http://spaceweather.com/

Lisää Twittereitä, näyttää buumina leviävän. http://twitter.com/Radioing

Väärin sammutettu, huusi VPK päällikkö jo kaukaa sammuttajille kun itse paikalle saapui.


Näin keväisin on lumessa jälkiä joita on kiva selvittää kuka siinä taivaltanut. Päästäisen parihyppy ja metsämyyrän vastaava on helppo tunnistaa.Samoin metsäjänis tai rusakko ja orava. Minkin tunnistamisessa jouduin jo arvailemaan koska tassunjälki ei pehmoisessa lumessa ollut niin selkeä, mutta parihyppely sattui hyvin määriteltyihin kuvioon. Kesälläkin on täällä minkkiä rannan tuntumassa näkynyt ja lokkien pesien sisällöt olleet minkin herkkua. Kettu on myös helppo tunnistaa, ainakin jos ravilla on matkaa tehnyt. Metsämyyriä näyttää olevan aika runsaskanta täällä, pöllöhavainnot ovat vain vähissä.

73, Pertti OH5TQ

tiistai 10. maaliskuuta 2009

160 m cw:llä - aamulla



ZL7T ilmoittaa olevansa päivittäin korvat EUn suuntaa 0630 utc taajuudella 1820, vihjeitä oli en ollut kuulolla. Tuossa ilmoituksessa ei käytännön merkitystä ainakaan meikäläiselle ole, ei riitä rahkeet ajaa tuolla bandilla via LP. Tai jos se menee, niin minusta riippumattomista syistä. Koska pimeäpuolen yli palloamme siinä joutuu ajamaan jos silloin qson pitää. Neljällä kympillä vastaavaan aikaan se kyllä voi onnistua lähes päivittäin. Ja kaiken kukkuraksi täällä aurinko nousee jo tänään tiistaina kello 04.47 utc joten ei mitään mahdollisuuksia, vaikka olisi millainen keppi- tai beverage viidakko. Vain etävastaanotin jossain lännessä voisi auttaa kuuntelussa, saisi ainakin SWL raportin annettua dx-clusterilla.

Aikaisemmin aamulla olin PS0F kutsumassa, tuli hyvin mutta nopeasti paikallisen auringon nousun jälkeen signaaliin tuli qsb ja hissukseen hävisi kokonaan. Jotenkin näyttää yhteyden saaminen sinne olevan takkuisempaa kuin K5D kanssa, onhan siinä iso ero jo qso vauhdissa. Joten ei auta kuin aamuisin olla vaan paikalla aikaisemmin, kun tuo aurinkokin nousee aina vain aikaisemmin, joka noustessaan vielä sammuttaa kelit.

Vaihtoehtoisia lamanlääkkeitä:
http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/03/04/nuoriso-nousee-kulutuskapinaan-sanoo-tutkija/20095963/139?rss=poiminnat


73, Pertti OH5TQ

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Nyt se pilkku katosi



Maanantai aamuna R-indeksistä oli kadonnut numero, mutta A-indeksiin se oli taas ilmestynyt. Ei vaan haitannut 160 n cw:llä PS0F tuloa, hyvin oli kuultavissa ja kysyntääkin oli sopivasti NA ja EU suunnasta. Aluksi splitin workkiminen ei sitten mitenkään lähtenyt käyntiin. Operaattori ei ollut mikään cw-wirtuoosi, onneksi siellä taisi operaattori vaihtua tai ainakin tuli sujuvuutta workintaan. DX-clusterin mukaan ovat olleet jo muutaman aamuna siellä tarjolla, joten mitään mahtavaa pileuppia ei enää ollut, signaali oli hyvä.

OH-maraton listan kärjessä käydään kovaa kisaa juuri 160 m bandilla Hannulla OH1XX nyt 160 m dxcc-maita 297 hän kertoo beveragen teosta. ”Eli tein sen kokeilu mielessä, ja suunnan päätti tuleva FW5RE operaatio. Se on 210 metriä pitkä, ja noin 2.3 metriä korkealla vapaassa tilassa savipellolla. Vaivan maksoi 160M QSO, jossa beverage näytteli pääosaa kopittamisessa.”

OH-maraton ja muut bandilistaukset: http://www.ohdxf.fi/ohdxf/content.php?content.10

Jos oikein muistan niin FW5RE oli tapana pyytää annettuun raporttiin kuittaus ja jos sitä ei tullut niin qso pyyhittiin pois lokista, eli ne yhden ooverin sattuma qsot tällä tavalla poistettiin lokista. En kunnolla koskaan kuullut kyseistä asemaa joten en kutsunut, kuulolla olin muutaman kerran.

Kotitoimistossani on ollut jo vuosia BLS-Junior asiakirjan tuhooja, halpa ja kovaääninen. Nyt xyl ilmoitti, että aina sitä käyttäessä Samsung digi tv tuolla alakerrassa menee pimeäksi, tai kuva meni sokeripaloiksi, no eihän kysymys ole kuin muutamasta sekunnista per kerta. Syynä varmasti se että olemme täällä lievealueen katselijoita ja vielä ilman esivahvistinta, asiatuntija ihan ihmetteli miten siellä saat kuvaa olenkaan. C-ryhmän kanavat kyllä välillä pätkii pahasti Harju&Pöntinen jota radion tapaisesti meillä alakerrassa kuunnellaan päivittäin. Nyt Johnssonin esivahvistimen asennuksen jälkeen, ei tätä pätkimistä ole ilmennyt.

Erilaisia asiakkaan kohtaamisia. "Ens kerralla kannattaa uskoa!" Aasiakas.net
http://www.aasiakas.net/index.php/2008/ens-kerralla-kannattaa-uskoa/

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Pilkku auringossa




OH5RBI:llä sh/wcy ilmoittaa että pilkkuja on auringossa ja kyllä sen huomaa, myönteisenä bandeilla. Vaikka ei ZL7T tule mitenkään mahtavasti 14195, pihisten lukee ja työskentelee japanilaisia, tosin antenni on jo V85 suuntaan ja noin 40 astetta pielessä ja tuolla puomin pituudella se riittää tappamaan signaalia tehokkaasti. LP kelistä en tiedä, sitäkin voisi olla.
TH3mk4 siellä on 20 m antennina ja nyt taitaa olla japanin suuntaan ja keli nousussa vielä siihen suuntaan, siinä kymmenen maissa alkoi jo EU kin kelvata. http://www.zl7t.com/index.html

V85NL on ollut jo lauantaina äänessä OC-088, vahinko olin kokopäivän poissa rigien ääreltä.
Järvenpään jäähallissa oli nuoret taitoluistelijat, osaamisiaan esittelemässä. Hienoa katseltavaa,
papalle ja mummolle.

YT1AD on tehnyt uuden päivityksen retkilleen Pacifikissa, nyt kaikki kohteet huhtikuussa 2009, joita ovat 5W, KH8, 3D2 ja T30 http://www.yt1ad.info/t31/

On hyvin paljon mahdollista, että Gildas TU5KG tulee ääneen tänään sunnuntaina kutsulla FT5XS Kergueleeniltä, tai sitten ei, tarkkaile taajuuksia 14190 –14195. Olen kovin pessimistinen hänen ääneen tulemiseen, hän on seikkaillut niillä ranskan saarien vesillä vuodesta toiseen, mutta ainoa joka on toteutunut dx-bulletiinin vihjeet että hän on siellä. Muutaman kerran /mm vihje on laitettu dx-clusterille.

Varmana tietona pidän että SRALista on edellisen vuoden vaihteeseen verrattuna, helmikuun lopussa on kadonnut 100 jäsentä. Kumma ettei kukaan kysy mistä tämä mahtaa johtua ja miten sen olisi voitu estää. Kiemurrellaan ja kärvistellään kuin mato koukussa, alentuneissa tulovirroissa, eihän se ole kuin 5000 euron aukko toistaiseksi. Tässä on kysymys hallituksen itse aiheuttamasta tulovirran laskusta. Eräpäivät oli porrastettu, koska järjestelmä ei kirjoittanut muistaakseni kuin 999 laskua kerralla, porrastuksien eräpäivien eroja en tiedä, omassa laskussani se oli 11.2.2009

Kun näin otsikon ”Google tulee Haminaan”, piti ihan varmista ettei ollut huhtikuun ekapäivä. Nyt myöhemmin esille tulleissa perusteluissa sille löytyy hyvät perustelut jopa meikäläisen perustiedolla. Olen tainnut vain kerran käydä Summassa toimineen sellutehtaan portilla kääntymässä, itse tehdas alueella en ole käynyt. Mutta jonkinlainen käsitys on muodostunut,
millainen perusvalmius kyseessä olevalla alueella on edellisen teollisen toiminnan ansiosta on jo valmiina. Myös maantiede saattaa olla pitkälti tulevaisuuteen katsoen olla paikan etu.
Vetoa voi tietysti lyödä kumpi tapahtuu ensin, naapurissa länsimaisen käsityksen mukainen demokratia vai monta kertaa ennustettu, netin lopullinen kaatuminen ja milloin?

Huono aamu oli naapurilla, illalla saunassa liian lämmintä ja seuraavana päivänä aurinko paistoi niin matalalta että molemmat silmät ja pää tuli kipeäksi.

73, Pertti OH5TQ

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Perusluokkalaiset dx-workinnan alkutaipaleella




VU2PAI ilmestyi erään vihjeen mukaan AS-096 ääneen, joten piti kääntää antenni sinne ja yrittää huomenissa kuunnella, mikä on todellinen tilanne.Vanhojen vihjeiden mukaan asema on ollut sieltäkin äänessä.

V63TO ja V63MY on siirtynyt uudelle saarelle nyt OC-167, 40 m cw:llä V63TO tarjolla hyvällä signaalilla, torstaina illansuussa. Pientä epätietoisuutta oli IOTA-numerosta, oikeastaan olisi hyvä että qsossa aina silloin tällöin annettaisi välillä myös IOTA-numero. Tuolla jenkkilän suunnassa, ainakin ssb qsoissa se usein tulee kuulluksi jokaisessa raportissa.

Perjantai aamuna oli taas uusi pedio kuultavissa ZL7T http://www.zl7t.com/ 7005 tuli pihisten jopa LP kautta, vaikka antenni ei ollut oikeassa suunnassa.

Pientä OH-rinkulaa kuuluu olevan 1873.0 ainakin illansuussa. Siinä valitettiin pitkistä puheenvuoroista rinkuloissa ja esittäjä itse piti ptt pohjassa, että rystyset oli punaisena ja samaa asiaa toisti vielä niissä molemmissa puheenvuoroissa joita kuuntelin. Kyllä voxin käyttö on sallittu.

Perusluokkalaisten workkimia dxcc-maita hf-bandeilla löytyy jo kovasti, on modea ja IOTA-saaria, olisi hyvä että näitä olisi luettavissa samoilta nettisivuilta kuin muutkin OH-listaukset. Innostaisi vielä lisää uusia perusluokkalaisia dx-workkisen pariin, mahdollisesti OHDXF saisi myös uusia jäseniä. http://www.ohdxf.fi/ohdxf/content.php?content.10

Juuri tähän liittyviä kysymyksiä dx-workkimisesta saan suoraan sähköpostilla, dx-workinnan alkutaipaleella olevilta asemilta, kivaa jos voin olla avuksi. Isoissa OH-rinkuloissa kysymykset saattaa jäädä muiden aiheiden alle ja kysymykseen ei saa vastausta, tai käsittely siirtyy sivuraiteille itse kysymyksestä. Ja muutenkin niiden laajempi käsittely ei siinä taida edes onnistua. Parempi on että siirrytään taajuudelta syrjään ja siellä voi jo rauhassa käsitellä yksityiskohtiakin, kysyjää askarruttavista asioista.

Kyllä monilla 80 m ssb alueella olevilla asemilla, on sen verran dx-workinnasta ja siihen liittyvästä problematiikasta perustietoa, että aina kannattaa kysyä. Jokainen asema on aina erilaisessa ympäristössä, ja erilaisiin asioihin etsitään aina parempaa ratkaisua, se kuuluu tähän harrastukseen.

73, Pertti OH5TQ

torstai 5. maaliskuuta 2009

Jaalas on kalaveet kahlen puolen - paikallinen sanonta




PS0F on ilmestynyt ääneen, ja torstaina aamulla oli 80m cw:llä aika tuhti signaali ja EU kelpasi ihan suunnalla mainiten, oli siellä kutsujiakin. Ei ehkä niin tuhdisti kuin K5D:llä mutta kuitenkin, koska kyse oli eka aamusta EUn suuntaan Ei muuta kuin odottelemaan kiltisti auringonnousua ja EU vuoroa. Voisin melkein sanoa OH-asemien vuoroa ja sieltähän se tuli, kello oli reilusti vaille seitsemän.


PS0F - Fernando de Noronha « DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/03/01/ps0f-fernando-de-noronha/

Myös VP8DLM oli aamulla 40 m ssb www.qrz.com/vp8dlm kertoo, että kyseessä on South Shetland, ei toimenpiteitä. Mutta W7VS vihje täydentää, Wiencke Isl AN-012 ja tämä taas aiheuttaa että asema pääsee hälylistalleni. Toinen jenkki taas väittää että kyseessä on Goudier Isl Antarticalta. Eiköhän tähänkin saada jostain varmuutta lähipäivinä. Tai kun saan antennin oikeaan suuntaan, ja venäläisten asemien splatterit ei häiritse nyt biimaan suoraan venäjälle.

Hyvin monia vuosia asuin ja workin eri qthsta, vaikka etäisyys ei ollut kuin 26 km, sinne piti kuitenkin mennä ja tulla takaisin. Sekä huomioiden että mökki qth ei ollut talviasuttava, ja muutenkin ilman mukavuuksia. Joten olin varsinainen energian tuhlaaja, lumi suli katolta, mutta pöydän tasolla oli juuri ja juuri +5 c kovina pakkasina. Lattian rajassa oli miinusasteita, nullit jalassa ja ohuet sormikkaan käsissä, että cw:ta ja näppistä pystyi käyttämään. Yhden keraamisen putken AL-1500 linukasta tuhosin ( ei siinä ole kuin yksi putki) kun liian kylmänä yritin workkia. Siitä alkaen laitoin lämpömittarin linukan vierelle pöydälle, ja auton sisälämmittimen puhaltamaan linukkaa lämpöiseksi, heti kun saavuin mökille workkimaan. Vuoden sähkölaskut mökistä olisin sillä keraamisen putken hinnalla maksanut, on ne jenkkien keraamiset sellaisissa hinnoissa, tai sähkölaskuni oli silloin niin pieni – miten vain halutaan ilmaista.

Pitkäaikainen suunnitelma on toteutunut, nyt olen asunut ja workkinut samasta qthsta jo reilun vuoden. Päiväjärjestys on muuttunut, päivittäinen hf-bandien seurata on ihan toisella tasolla. Päivällä olen vain dx-clusteri vihjeiden varassa, mutta istun yleensä pc-äärellä hyvin paljon, tietysti riippuen päivästä. Joten dx-clusterin cw hälyt tulee kuultavaksi hyvin. Joku joskus on kysynyt puhelimessa, jossa myös vietän paljon aikaani päivittäin. Mikä sinulla siellä piipittää, kun dx-clusteri kertoo puutoksesta kyseisen dxcc- maan osalta jollakin bandilla tai iota- saaren kohdalla.

Se hf-asema tuossa viereisellä pöydällä, tuolissa 90 asteen käännös, niin olen rigien nappuloissa. Pientä puutosta vielä on kaikki kaapelit ei ole vielä täällä uudessa paikassa, se että maston kääntö on vielä alamökissä on ehkä suurin puute.

Jo 1980 luvulla haaveilin, joskus asun järvenrannalla täällä Jaalassa jossa teen myös hommia, järvinäkymät avautuu ikkunoista jossa luontojärjestää erilaisia näkymiä, masto on pihalla ja hf- asema viereisellä pöydällä. Aseman kauko-ohjauksen jätin pois suunnitelmista, koska sitä järvimaisemaa en olisi siihen saanut. Niistä useista digipokkarin kuvista sen voi ehkä päätellä, mitä arvostan täällä, ne järvikuvat erivuoden aikoina on 99,99 % tuosta omalta rannalta otettuja.

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Temotulta on H40FN äänessä


Tiistaina paikallisen auringon laskun aikoihin H40FN Temotulta oli 3505 kuultavissa täälläkin, kutsujia oli EUstakin. Taisi vaan yhteydet olla japaniin suureksi osaksi, ei ainakaan EUssa paukuteltu henkseliä siihen malliin että yhteyksiä olisi pidetty, ainakin silloin. Kuulohavainto jäi noin pariinkymmeneen minuuttiin. Olin lumitöissä liian pitkään, kun piti osa tehdä Kouvolan toisessa laidassa jonne oli 26 kilometrin matka täältä, vaikka ei sitä paljokaan tänne satanut.
H40 nousee aurinko 19.00 utc joten siihen saakka pitäisi kuulua, jos vain jaksaa olla bandilla. Mutta siihen taajuudelle tulikin joku jammeri ja oli siinä tuntikaupalla, joten H40 kuunteli jäin vähiin, ja suorastaan lannisti kuuntelun.

160 m cw:llä oli sisukas tyyppi kutsuna käytti RK3PA oli tyylikkäästi 7Z1SJ päällä jota EU yritti workkia, ei mitenkään mahtunut minun päähän että hän tullut taajuudelle sattumalta, ja ei kuullut siinä pyörivää pileuppia, vaan tahallaan tjuuri siinä oli ja kutsui cq dx.
The LOW BAND chat (by ON4KST) Web 2.0 version
http://www.on4kst.info/chat/index.php

Viime lauantaina poikkesin katsomassa, miltä maailma näyttää dx-workkijan silmin # ham.fi ja kyllä se oli kuin V-5 mainoksessa, ihan erilaista. Taisin olla vääränä lauantai-iltana liikkeellä, koska jo pelkkä liittyminen chattiin aiheutti ulkoistamisen. Seuraavina päivinä tilanne oli jo selvästi rauhoittunut. Paremmin viihdyn tuolla on4kst lowbandin chatissa. Muissa chatin osioissa joita on 50/70/144/432 Mhz en ole käynyt, koska en worki kyseisillä taajuuksilla.

Mainonta Suomi-sanakirja 18/06 - Markkinointi & Mainonta
http://www.marmai.fi/konttinen/article239200.ece?s=u&wtm=marmai-03032009


73, Pertti OH5TQ

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Maailmaa- ja lähijärveä pelastamassa



Kyllä se taas tuossa K5D pileupissa selvästi huomasi ainakin cw:llä että sellaiset signaalit jotka ei ihan puhtaita olleet, meni selvästi paremmin läpi kuin ne sadat hyvältä kuulostaneet signaalit, joita oli kyllä suurin osa kutsujista. Sen verran olen kisoissa ollut mukana, että jotenkin siitä kutsujien massasta on helpompi lukea asemaa, ilman erillistä säätämistä, joka jotenkin siitä poikkeaa, mieluiten vaikka jonkun hertzin, tai ehkä kymmeniä taajuudessa, muista kutsujista.

Olen taas vähän myöhässä, vaikka siinä viiden maissa heräilin, piti auringon nousun maissa katsoa 160 ja 80 m cw:tä, RXclusen ääni hälyt oli off-asennossa ja auringon aikainen nousun ajankohta yllätti, kevät saapuu sittenkin ja hyvää OH-keliä riittää aamusta ja illasta pitkään 3699.

Sain vanhalta sähköntoimittajalta loppulaskun, tai siis tasauslasku kuin he sitä nimittävät. Tasausjakson keskihinta energialla oli 5,12 snt/kwh ja siirto 4,28 snt/kWh. Ei tarvita montaa siirtohinnan nousua, kun se jo ohittaa energian hinnan.
Kohta on sama tilanne kuin vedessä, jäte sellainen ohittanut jo aikoja sitten puhtaan veden hinnan, jolle löytyy perusteita. Asun täällä, ainakin vielä puhtaan veden äärellä ja arvostan sitä suuresti. Suorastaan ihmettelin niitä savipelloille tehtyjä kemiallisia - tai muita suodatuskenttiä joita kotipuhdistamoina markkinoidaan, joissa jopa samat savimaat laitettu vastoin ohjeita takaisin imeytyskenttään. Ja näin ”puhdistetut jätevedet” ohjataan suoraan ojaan joka laskee paikalliseen järveen. Tehtävää on ennen kuin Kymijoen vesi on Kotkassa edes puhdistuskelpoista, Utistahan sinne nytkin raakavesi menee.

Meillä menee kaikki omakotiasumisen jätevedet suoraan 8 m3 säiliöön joka tyhjennetään tarvittaessa, lasti ajetaan läheiseen kunnalliseen puhdistamoon. Vähän alle 200 m syvästä porakaivosta otamme puhtaan veden. Kunnallinen vesi- ja jätevesi on useiden kilometrien päässä, joten omat järjestelmät piti rakennuttaa. Kesäsaunan joka on tuolla rannan tuntumassa, on vielä siirtymäaikaa jäljellä ja projekti kesken, siinä vielä pientä pilkun viilaamista että kaikki vaatimukset täyttyy.

Tässä mielestäni hyvä ja puhutteleva blogi, vaikka kysymys on vain kuvista.
Kuvablogi - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/blogit/berliininmunkki/article238189.ece


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

On vieroitusoireita, mutta lääkintä entinen


Kyllä se on myönnettävä, että paluu arkeen on ollut lähes pitkästyttävää. Ainoa rituaali joka jäi päälle K5D peditiosta, että nyt 80 ja 160 m dipolit tuossa antennin vaihto kytkimessä ilman ruuvausta ja niitä tulee kuunneltua auringon nousun ja laskun aikoihin. Lauantainakin 3503 pihisi T2 auringon laskun jälkeen.

160 m oli viikonloppuna ihan toivoton, täynnä EU ssb-asemia, jotka yrittää workkia NA-suuntaan, koska kertoimina on kisassa USA osavaltiot ja Canadan provinssit ja WAE –maat ja sen seurauksen valtava mylläkkä. Siellä ei yksinkertaisesti ole tilaa edes kuunnella, näillä rimpuloilla.

V63MY on siirtynyt OC-176 ja tuli maanantaina aamusta pihisten 14040, workittavissa kuitenkin.

YT1AD oli julkaissut näissä piireissä harvinaisen PTS-suunnitelman joka koskee hänen tulevia dx-peditioita, jopa vuoteen 2011 saakka. Täällä se oli, mutta ei ole enää jostain syystä. Onkohan peruuntunut, tai lama iskenyt rahoitukseen. http://www.yt1ad.info/

Sattui käsiini vuona 1989 painettu oppikirja joka oli ammattikoulujen rakennusosastoille tarkoitettu. Rakennuksen Puutyöt isbn 951-676-429-0 sivu 237, jossa pientalon lämmönkulutusta käsitellään ja ilmanvaihdon osuudeksi mainitaan 40 %, ei ihme vaikka niitä lämmön talteen ottavia laitteita on kehitetty ja kaikissa nykyaikaisissa taloissa on käytössä. Siinä vaiheessa kun siirryttiin koneellisen ilmanvaihtoon, oli tilanne tuo ja varmaa monissa taloissa edelleen, ja niitä tuloilman reikiä tukikaan että vetäisi vähemmin.

Lähdekaivon vedenpinta alkaa selvästi laskea, lähteestä ylivuotavan veden määrä on selvästi pienentynyt. Jäniksiä ei tontilla ole näkynyt, johtuuko se kannan vähyydestä, vai niistä vanhoista cd-levyistä joita tuonne omenapuiden oksille on kesästä jäänyt rastaiden pelotteluun tarkoitetuista. Ainoat jäniksen jäljet on tuolla ihan rannassa jäällä, mahdollisimman kaukana killuvista cd-levyista. Tikan kevät rummuttelua se ei haitaa, hauskaa kuunnella miten rytmitkästä touhu on. Kait jotain reviirin ilmoittelua muille uroksille täällä on valtaus olemassa.

73, Pertti OH5TQ