Oma blogiluettelo

lauantai 31. toukokuuta 2008

Suveksi se kääntyy



Keskiviikko heti aamusta K7A oli 14041 NA-042,se paha A-indeksi oli myös noussut 14. Ei meinannut mitään selvää saada K7A cw:stä, kun signaali oli vielä todella heikko, ja vaikea lukea, joku sotki pahasti merkit. Ensin ajattelin oliko siellä voxin säädöt poskellaan cw:tä ajatellen. Hän saarelta aloitti ssb ja sieltä siirtyi 20 m cw:lle, joten pientä viritystä saattoi kaivata cw säädöt kaivata. Toinen varmistus qso piti pitää. Myöhemmin kun keli vielä parani syy kehnoon merkkiin selvisi, se oli navan yli ajettu qso jossa sitä tyypillistä hyvin nopeaa qsb.

Itä Timor 4W on tulossa ääneen URE porukan voimin 10-24 kesäkuuta.URE sivuilla oli myös infoa, mutta nyt ei sitä löytynyt. Täällä taitaa olla suunnilleen samat jutut: http://dxinfo.ea3bhk.com/dxpeditions/4w6r-4w6utl-4w6erc-oc-232-east-timor-in-june-2008.html

Seuraavaksi K7A on tarjolla 3.6.2008 alkaen NA-087, sekin uusi saari.

Kyllä tuon Vinhan hierominen ulkoseinään vie kaikki liikenevän ajan ja lähes voimatkin, tänäänkin lauantaina olin kahteen otteeseen seinällä 4 tuntia kerrallaan. Minulle ihan sopiva määrä tunteja tikkailla. Sauna lämpiää ja järvivesi +15 c.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

10 m ajettu hyvin qsoja ja ihmeellisiin aikoihin



Tiistaina taas oli pahat indeksit alhaalla ja heti aamusta 20 m tuli jenkkilä hyvin. 30 m oli sama ilmiö, KT5E ja W8FJ tuli hyvin ja 40 m Manukin kehui 6Y1AU tuloa hyväksi.Perinteisen hyvät kesäkelit näin aamuisin tuonne suuntaan. On meitä muitakin aamun kukkujia ja 30 m kuuntelijoita, ainakin OH3RF ja OH7HXH olen tavannut qsoilemassa.

Viikon vaihteessa olivat WPX CW:ssä ajanneet 10 m hyviä qso määriä, tietysti etupässä EU, jokunen dx sinne joukkoon mahtunut. Selvä hyppy ylöspäin 10 m qsoissa kuitenkin on tapahtunut. Tietysti näissä kisoissa on paljon asemia joiden ERP ja lähtökulmat on aivan toisella tasoilla kuin 100w kukkakepistä saadaan aikaiseksi. Jotain muutakin on täytynyt olla, joka on mahdollistanut nämä pitkät qsot tai lyhyet avaukset tiettyyn suuntaan ja perinteisesti ajatellen outoihin aikoihin. EU:n ES kelihän on ihan normaalia.

Vain onko niitä aina ollut, mutta ei vaan ole huomattu. Joten pitääkö kunnon asemalla olla oma majakoiden kuuntelu joka antaa herätyksen workkimaan ehkä outoina aikoina oudoilla bandeilla outoihin suuntiin.

Heikin majakka sivu edelleen tyhjänä kuuntelu ilmoituksista: http://kotisivu.dnainternet.net/heipisil/Faros/


Tässä ES9C tilastoa menneestä kisasta, kisa workittiin ES5TV asemalta: http://www.lhv.ee/images/files/es5tv.htm


ES9C - Continents
> By band - By mode
> QSOs (with dupes)
>
> ! Band / Mode ! EU ! NA ! SA ! AF ! AS ! OC !
> ---------------------------------------------------------------------
> ! 160 CW ! 97.0% ! ! ! 0.6% ! 2.4% ! !
> ! 80 CW ! 89.8% ! 2.3% ! 1.8% ! 0.8% ! 4.7% ! 0.6% !
> ! 40 CW ! 67.9% ! 20.9% ! 2.5% ! 0.8% ! 7.4% ! 0.5% !
> ! 20 CW ! 54.8% ! 27.9% ! 1.7% ! 0.7% ! 13.4% ! 1.5% !
> ! 15 CW ! 81.4% ! 2.8% ! 2.2% ! 1.5% ! 11.1% ! 0.9% !
> ! 10 CW ! 91.4% ! 0.1% ! 1.0% ! 0.7% ! 6.8% ! 0.1% !
> ---------------------------------------------------------------------
Olivat muutaman japanilaisenkin workkineet 10 m bandilla, kyllä noilla antenneilla kelpaa.


OG8X oli myös WPX cw:ssä mukana, täällä heidän uudistetut sivut: http://www.radioarkala.com/

Petruksesta ZS8T ei ole kuulnut mitään, ei edes sähköpostia. K7A IOTA retkestä Alaskassa: http://www.qrz.com/callsign ja sinne K7A niin siitä se.

Käki kukkuu ja yli 20 litraa Vinhaa on hierottu ulkoseiniin eka kerrosta, ei ole homma edes puolessa välissä eka kerroksen osalta.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 26. toukokuuta 2008

Kahden kännykän onni



Kanarialta Pekan asemalla on nyt venäläinen miehitys, EF8M tekee kovaa tulosta WPX cw:ssä, kymppiä myöten jenkkilästä tarjontaa. Taitaa mennä entiset ennätykset uusiksi, tämä oli tilanne kun 12 tuntia kisaa vielä jäljellä.

K6HFA on tulossa kutsulla K7A, Alaskasta kolmelta IOTA saareltä ääneen, 27.5.2008 NA-042, 3.6.2008 NA-087, ja 12.6.2008 NA-241, kaikki olisi minulle uusia. CW:tä ja SSB on tarjolla, mukana on linukka ja pysty dipoli, joten signaalia pitäisi löytyä.

New DX-Summitia ajoittain seuranneena kaipaan myös DK0WCY keli-infoja, ihan sen antaman A-indeksin vuoksi, koska mahdollinen auroravyöhyke ei ole ympyrän muotoinen ja kun se vielä liikkuu auringon mukana ainakin osittain. DK0WCY infot ovat paljon meitä lähempänä kuin K3SKE tai W4NKI. Myös japanilaiset saattavat kaivata vastaavan tyyppisiä infoja ja heitä lähempää.

Mikä tässä mättää, vai mättääkö mikään. AB9OF antaa vihjeen sunnuntai aamuna 0508 utc 21029.1 OH6M. Seinäjoen porukka siinä kyllä sähköttelee, mutta ei tuonne jenkkilän suuntaan ole keliä, ei ainakaan muita asemia sieltä tule heidän cq huutoon, vaan pelkkiä EU asemia siinä ajetaan. Japanin suunnasta kuuluu vain JA3YBK, taitaa olla siellä potkua, koska muut tulee pihinällä. Tuo LP kelin mahdollisuus tuonne AB9OF on tietysti mahdollista, enemmän epäilen netti kuuntelua. Tai asema ei ole siellä missä sen oletin olevan W9-alueeella.
OH5RBI komennolla sh/dx by AB9OF antamista vihjeitä voisi päätellä että asema on venäjällä, myös hänen nimensä viittaa sinne suuntaan.

Jokaisella ruoka kunnalla pitää olla kaksi kännykkää, koska se toinen on joskus hukassa, niin sillä toisella voi soittaa ja etsiä kadoksissa olevaa, olettaen että että soitto ääni on toiminnassa.

lauantai 24. toukokuuta 2008

On sopivaa keliä, mutta vain ulkomaalaukselle



Uusi DX-Summit aloitti uudessa osoitteessa johon kyllä entisestäkin siirrytään kivuttomasti, siirrossakin näkyy ihan ammattilaisen käden jälki. Se entinen vaiva kyllä vihjeiden siirroissa on edelleen selvästi havaittavissa, ettei kaikki ne vihjeet jotka tulee OH5RBI eivät näy DX-Summitilla. Muistan jo vuosia sitten tämän ongelman olleen, asiaan vihkiytyneiden bittinikkareiden tiedossa.

Taitaa vain olla että lähes kaikki dx-clusterit pyörivat vapaaehtoisten voimin ja rahoituksella. Jos jokinlaista myllyä ja ohjelmaa siellä pyörii ja pääasia että meidän myllyyn tulee jostain vihjeitä - sitä hiljaista dx-clusteria ei katsele pirukaan. Muutamalla aktiivisella vihjaajalla ei pidetä mitään dx-clusteria pystyssä ja mielenkiintoisena. Kyllä siinä kaikki pallomme vihjeet pitää olla, jokainen siitä suuresta dx-vihje massasta voi filtrata itselleen sopivat, jos massa alkaa hermostuttaa tai ruudulla on liikaa liikettä ettei ehdi kaikkea lukea. Juuri nyt on WPX cw-kisa ja 6m es-keliä EU:hun, 4 minuutin aikana 25 vihjettä ja vain noilta taajuuksilta.

Melkein liian hyvät ulkomaalauskelit Vinhaa vetelin, hommaa on useiksi päiviksi ja osa vielä korkealla tasolla suoritettavaa.